Nieuw Huishoudelijk Reglement vanuit de NABV

Mocht je het tot nu toe gemist hebben.
Er is een nieuw huishoudelijk reglement vanuit de NABV.

https://www.nabv.nl/nieuws/nieuws-detai ... -reglement

Meppie 1081 2 dinsdag 17 september 17:27:59 Bekijk reacties & geef een reactie

Verdachten gebruiken airsoft als training.

vanaf de NABV facebook pagina het volgende:

"In september 2018 is door de politie een vermeende terroristische cel opgerold in Arnhem en Weert. Misschien herinner je de berichtgeving hierover nog.
In een uitzending van RTL Nieuws, die vandaag wordt uitgezonden, is hier een item aan gewijd.

Er komt ter sprake dat twee van de verdachten die zijn opgepakt voor het voorbereiden van een terroristische aanslag, als introducé hebben deelgenomen aan een airsoft evenement. Zij hebben tegenover Justitie verklaard deze deelname als een vorm van training te beschouwen.

De NABV heeft van RTL Nieuws de gelegenheid gekregen om uitleg te geven over de wijze waarop de airsoftsport in Nederland is gereguleerd. Omdat de NABV wil benadrukken dat airsoft een sport en vrijetijdsbesteding is, heeft het Bestuur besloten mee te werken door informatie te verstrekken tijdens dit item middels een interview.

Op de NABV website vind je de persverklaring die hierover is opgesteld door het Bestuur NABV."

Persverklaring NABV

Meppie 684 1 zondag 18 augustus 13:57:25 Bekijk reacties & geef een reactie

NABV Ledenraad verkiezingen

Voor diegene die het vergeten waren door al die andere verkiezingen de afgelopen tijd een herinnering dat vandaag 27 mei de verkiezingen zijn begonnen voor de Ledenraad van de NABV. Houd je mailbox in de gaten want je gaat een mailtje krijgen van de NABV met daarin de code waarmee je jouw stem kunt uitbregen op een van de kandidaten.

Minor detail - geen idee wie de kandidaten zijn op dit moment ...

Meppie 2081 11 maandag 27 mei 09:53:30 Bekijk reacties & geef een reactie

Nieuwe Website: www.airsoftpagina.nl

Hallo allemaal,

wij hebben een nieuwe site opgezet van en door de airsofter.
Op deze pagina heb je tal van mogelijkheden, o.a:

- Agenda met joinfunctie voor verschillende Skirms
- Nieuws overzicht
- Reviews
- Upgrades
- Airsoftlocaties ( per provincie en indoor/outdoor) met Maps download
- Marktplaats ( synchronisatie van airsoftbazaar)

en.... nog veel meer!

Neem eens een kijkje op www.airsoftpagina.nl

Graag horen/zien wij jullie feedback met op- en/of aanmerkingen (vooral actieve locaties).

Alvast bedankt voor jullie tijd en moeite

ICuThiNk 1024 2 donderdag 18 april 11:43:02 Bekijk reacties & geef een reactie

Nieuwe NABV Statuten

Nieuwe statuten ter inzage op MijnNABV.

Het harde werk van de stuurgroep voor de nieuwe statuten zit in de laatste fase. Onder voorbehoud van de notariele controle wil het bestuur de nieuwe statuten op 25 mei voorleggen aan de ledenraad.

➡️Je kunt als lid de nieuwe statuten inzien op MijnNABV of een hardcopy ervan op het NAC

Meppie 605 0 woensdag 17 april 12:24:09 Bekijk reacties & geef een reactie

Een airsoft mijn

Zouden jullie zoiets mooi vinden om te gebruiken in Airsoft?
En zou jij hem dan aanschaffen?

OK - het argument legaliteit en NABV nog even buiten beschouwing gelaten.
Dan nog - deze ziet er best onschuldig uit.

https://www.indiegogo.com/projects/enim ... rts-toys#/

Meppie 8284 12 woensdag 11 april 14:37:20 Bekijk reacties & geef een reactie

NABV zeg RSL Assendelft (weer) goedgekeurd

Vanuit de NABV komt de volgende mededeling:

Terrein RSL Outdoor Assendelft goedgekeurd
De NABV heeft besloten met ingang van direct het terrein van Rslairsoft te Assendelft weer een certificaat te verlenen voor de beoefening van airsoft wedstrijden en events.
Dit besluit volgt op constructieve gesprekken tussen de NABV en RSL Airsoft na aanvullend advies van externe adviseurs én na een veldkeuring afgelopen maandag.
De NABV spreekt haar vertrouwen uit in de deskundigheid van RSL Airsoft om airsoft sportevenementen te organiseren voor leden van de NABV

Meppie 3979 5 dinsdag 13 februari 16:32:09 Bekijk reacties & geef een reactie

Nieuw terrein in de Zaanstreek op komst

Ze zijn nog hard bezig maar het ziet er naar uit dat de Zaanstreek een AirsoftTerrein rijker gaat worden.

De groep heet Airsoft Club Amsterdam en hebben een website: http://airsoftclubamsterdam.nl/

En een FB-Pagina

Oogjes open houden en ze volgen als je graag airsoft speelt in die regio.

Meppie 3022 1 zaterdag 03 februari 12:25:29 Bekijk reacties & geef een reactie

De NABV versus De Ledenraad

Van uit de ledenraad...... Ter info.....
Bron: https://m.facebook.com/story.php
Zoals de meesten van jullie weten heeft er vorige maand weer een ALR vergadering plaatsgehad. Deze stond volledig in het teken van de “begroting van 2018”. Ware het niet dat het niet alleen de cijfers betroffen, maar dat er ook een forse “beleidsnota” uit de hand van het bedrijfsbureau aan was toegevoegd. Hier hebben wij op voorhand totaal geen overleg met het bestuur over gehad. Feitelijk zou dit door ons moeten worden “gemaakt” in samenspraak met het bestuur, zoals de statuten ook aangeven, en nooit door het bedrijfsbureau.
Wij hebben ter vergadering ook toelichtingen omtrent de onderliggen becijfering van de begroting gevraagd. Maar dit werd botweg geweigerd, terwijl wij hier recht op hebben. Hoe kun je een beslissing nemen over zoveel geld, zonder dat je weet waaraan iets zou worden uitgegeven?
Met toenemende verbazing hebben wij deze begroting en nota tot ons genomen. De beleidsnota en begroting is kort gezegd uitermate ambitieus en pretentieus te noemen. Hier kunnen wij echt helemaal niets mee. Een gevolg hiervan was dat wij deze met overgrote meerderheid der stemmen hebben weggestemd.
Dat jullie hiervan ook geen verslag kunnen terugvinden is, omdat de notulen van deze vergadering nog steeds niet zijn uitgewerkt... Hier hebben wij met klem om gevraagd mede ook omdat wij deze nodig hebben voor de nieuwe vergadering, maar… nog steeds geen witte rook te zien. En dit verwachten wij ook niet, omdat het gemiddeld een half jaar duurt voordat deze geproduceerd zijn. Dan weten wij ook niet meer precies wat er besproken is… Bewuste Aktie van het bestuur?
Nu is wederom door het bestuur een datum gepland, a.s. donderdag 21 december. Hoogstwaarschijnlijk om deze stukken nog voor het nieuwe jaar erdoorheen te jassen!
Blijkens de inhoud staan hier zaken in die voor hen dringend zijn , en dat deze zeer snel worden goedgekeurd. En wederom hebben wij de stukken op de laatste dag van hen ontvangen. Ware het niet dat dit stuk nagenoeg dezelfde inhoud en cijfers heeft als de vorige.
Vlak voordat wij de “nieuwe” begroting ontvingen hebben wij een stuk van 15 pagina ingediend, met vragen en mutaties zoals wij dit ingevuld zouden zien. (2 dagen mee bezig geweest) EN wat denk je dat hiermee is gebeurd. Helemaal NIETS... Maar dit is niet vreemd te noemen.
Alles wat er afgelopen jaren tijdens de vergaderingen is afgesproken of toegezegd door het bestuur of bedrijfsbureau, is niets van waargemaakt of uitgevoerd. En het lijkt alleen maar erger te worden. Een hele waslijst van overtredingen van de statuten, gedrag codes, afspraken en toezeggingen etc. hebben wij op een rijtje gezet. Het is een lijvig stuk geworden, die wij vandaag zullen door communiceren. En wat ter vergadering ter sprake zou moeten komen. Maar gezien de weigering van het bestuur om iets anders te bespreken dan wat op de agenda staat, zal dit wel niet gebeuren.
Vooralsnog moet ik meegeven dat wij als raad vanaf de start zeer hard inzetten om onze achterban correct te vertegenwoordigen in de raad. Maar .. dat dit door het bestuur en bedrijfsbureau volledig wordt genegeerd en tegengewerkt.
Na die 18 maanden dat wij in de raad zijn geïnstalleerd kan ik niet anders constateren dat wij slechts voor de vorm zijn aangesteld. Dit is waar ik alle kritische vragenstellers volledig gelijk in moet geven. Wij zouden de regie moeten hebben en het voortouw moeten nemen in alle zaken wat de airsofter betreft. Wij willen wel .. en doen er alles aan om dit vertrouwen ook in “klinkende munt en daden” om te zetten voor de leden. Maar zoals gezegd, het bestuur en bedrijfsbureau negeert ons totaal.
En … het zijn niet 75%, maar 85% airsofters die aan skirms of meerdaagse evenementen deelnemen. Dit is ook iets waar wij vorig jaar ook de nadruk op hebben gelegd dat dit “topprioriteit” zou hebben bij het invullen van de begroting. En wat blijkt … In 2017 is hier totaal NIETS mee gedaan. En in de begroting van komend jaar stond ook NUL op de begroting.
Wij gaan het zien donderdag. Tot de volgende blog

Meppie 14079 35 maandag 18 december 21:00:22 Bekijk reacties & geef een reactie

Geen replica meenemen naar Comic Con

Vandaag (22-03-2017) heeft de NABV contact gehad met douane, politie en Easyfairs Netherlands over het evenement Dutch Comic Con, dat dit weekend plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht. Bij de organisator bestaat het vermoeden dat er cosplayers zijn, die hun airsoftapparaat (AA) mee willen nemen onder het mom van: 'Ik heb een NABV-pas, dus mag een AA voor handen hebben'.

In dit geval is dit onjuist om 2 redenen:
Je mag alleen AA's voor handen hebben voor het beoefenen van de airsoftsport. Dus niet voor cosplay, film, toneel en andere activiteiten.
Er is geen toestemming van de politie en de NABV voor het voor handen hebben van AA's tijdens Comic Con.

Meer info:
http://www.nabv.nl/nieuws/nieuws-detail ... -comic-con

Meppie 10113 18 woensdag 22 maart 16:12:13 Bekijk reacties & geef een reactie

EU Richtlijn

Belangrijk!

Na de verschrikkelijke aanslagen in Parijs heeft de Europese Commissie plannen aangekondigd om de Europese Vuurwapen richtlijn aan te passen. De op dit moment voorgestelde wijzigen zullen gevolgen hebben voor ALLE airsofters in de Europese Unie

Airsofters en airsoftapparaten zijn op geen enkele manier betrokken bij de gebeurtenissen in Parijs, er is dan ook geen enkele rechtvaardiging om deze straffen of te belasten voor de daden van Terroristen.

Het gevolg van de voorgestelde wijziging zal zijn dat :

Alle Replica's in Europa Geregistreerd Moeten Worden

Juridisch wordt dat als volgt ingekleed (Engelse tekst van het voorstel)

Definitie van een replica:
1h. For the purposes of this Directive, "replica firearms" shall mean objects that have the physical appearance of a firearm, but are manufactured in such a way that they cannot be converted to firing a shot or expelling a bullet or projectile by the action of a combustible propellant.


De Voorwerpen die hierboven zijn genoemd worden vervolgens als Categorie C wapens binnen de EU aan gemerkt:

in Annex I to Directive 91/477/EC part II is amended as follows:
[…]
(iii) In Category C, the following points are added:
"5. Alarm and signal weapons, salute and acoustic weapons as well as replicas;

Voor categorie C wapens geld binnen de hele EU minimaal een registratie verplichting. Dit is een grote last voor alle airsofters binnen de EU.

Airsofters kunnen iets doen!

De Europese Commissie wil commentaar op dit voorstel uiteraard kan je de Europese Commissie bellen en schrijven, je kan echter ook digitaal je mening kenbaar maken. Copy/paste de volgende link om eventuele filtering tegen te gaan.

https://ec.europa.eu/transparency/regdo ... anguage=en

De stelling is dat wij niet willen dat replica's binnen de EU als Categorie C wapen worden aangemerkt.

Verpreid dit bericht onder zoveel mogelijk airsofters en laat iedereen zijn of haar mening kenbaar maken.


Icarus van der Kolk (NABV), Steven (http://www.airsoft.nl)

Meppie 23590 50 dinsdag 24 november 19:09:44 Bekijk reacties & geef een reactie

Airsoft Competitie in Nederland

Airsoft is een sport waarvan de populariteit sterk groeit, De Airsoft League richt zich vooral op het organiseren van competities in de vorm van challanges op velden en in zalen waar mannen en vrouwen het daarbij tegen elkaar op nemen met een sportieve en sociale doelstelling.

Airsoft is ons leven

Daarnaast besteden nog eens honderden liefhebbers talloze uren aan de sport, bijvoorbeeld als marchall, kantinebeheerder of bestuurslid die allen veel plezier beleven aan Airsoft. Voor al deze mensen speelt airsoft een belangrijke rol. En voor velen geldt waarschijnlijk, net als voor de Airsoft League: ‘Airsoft is ons leven’.

Kwaliteit & groei

Voor al deze mensen wil De Airsoft League, namens alle airsoft beoefenaars in Nederland, zorg dragen voor kwaliteit van de Airsoft competitie. Een andere belangrijke doelstelling is het stimuleren van de groei van de airsoftsport. Voor iedereen moet het mogelijk zijn om op zijn eigen (ambitie)niveau te airsoften, op een maatschappelijk verantwoorde manier. De kerntaken van De Airsoft League zijn het organiseren van competities en evenementen, de organisatie van het vertegenwoordigende Airsoft (Nederlandse teams), het organiseren en ontwikkelen van de bedrijfstak airsoft en het participeren in maatschappelijke projecten.

Meer dan twee doelen

Dat laatste aspect is steeds belangrijker geworden. Airsoft is gezond en zorgt voor sociale vorming en samenhang. De Airsoft League ziet het dan ook als zijn plicht om via de sport bij te dragen aan een betere maatschappij. De airsoftsport kan niet groeien zonder een gezonde samenleving en gemotiveerde spelers, leden en vrijwilligers. Anderzijds kan een succesvolle samenleving zich niet ontplooien zonder gezonde nationale sportbonden.

Onze ambities

Voor de periode 2014-2015 heeft de Airsoft League de volgende acht ambities verwoord.

Spannende en herkenbare competities in de airsoftsport;
Een airsoftklimaat als thuishaven voor alle spelers;
Het verankeren van de maatschappelijke verantwoordelijkheid in alle airsoft activiteiten;
75% van De Airsoft League-leden beleeft meer sportiviteit en respect op en rond de Nederlandse airsoft locaties;
100% van De Airsoft League-wedstrijden laten leiden door een gekwalificeerde marshall;
Ruim 20% meer airsofters door een scherper doelgroep- en vraaggericht competitie aanbod;
Vernieuwde communicatiekanalen neerzetten als kern van de communicatie van alle betrokkenen;
Het NK 2014 Nederland organiseren;

De Airsoft League zet zich de komende jaren in om deze ambities te verwezenlijken, in samenwerking met de airsoft verenigingen en andere partners die airsoft een warm hart toedragen.

Bezoek onze site op www.airsoft-league.nl

Efraim 24830 40 dinsdag 04 februari 13:25:04 Bekijk reacties & geef een reactie

De winnaar van de Topcom twintalker 9500 is bekend!

Gefeliciteerd allijan

Dokkie1980 9392 11 vrijdag 31 mei 20:08:49 Bekijk reacties & geef een reactie

Onze eigen chat online en een weggeef actie!

Lekker bezig! Ben benieuwd naar de review :)

Staat airsoftchat.nl los van jullie chat?

Jan 11488 18 dinsdag 07 mei 21:48:55 Bekijk reacties & geef een reactie

Bezoek ons ook op de social media website's

Dit is een blog artikel. Om het volledige artikel te lezen, klik hier

Binnen het team zijn wij hard bezig met een aantal projecten om Airsoft.nl nog interessanter te maken. Sinds kort zijn wij ook te vinden op Facebook en Twitter waar onze bezoekers wekelijkse reviews en interessante berichten verwachten. Achter de schermen zijn wij bezig met een groot project, waar we binnenkort meer bekend over maken. Je kunt ons vinden op Twitter @AirsoftNL.

Daarnaast zijn we nog opzoek naar mensen die een review willen schrijven over hun replica. Als er leden zijn die dit graag willen doen verzoeken wij ons een email te sturen.

Silver 4623 4 dinsdag 23 april 23:25:40 Bekijk reacties & geef een reactie
Zoeken

Laatste reacties
Door: Tokke
Re: Eerste gear kopen
Door: dekster
Midland G9 + accessiores
Door: vangestel1992
Re: Eerste gear kopen
Door: Tokke
Eerste gear kopen
Door: Stey
[TKA] WE AKS-74UN
Social media