Recensie CQB City - Arnhem (Paintballworld)

Hier is mijn eerste poging om op regelmatige basis reviews te schrijven voor skirm locaties in en buiten Nederland. Vandaag is CQB City in Paintballworld (PBW) te Arnhem aan de beurt. Op het Airsoft.nl forum kon ik maar één recensie terug vinden, echter was die geschreven terwijl PBW zich nog hield aan de oude kleine indeling van het veld. Onlangs heeft PBW een extra stuk toegevoegd aan hun locatie waardoor ze één van de grotere indoor locaties zijn in Nederland.

Aangezien het de eerste keer is dat ik een recensie schrijf zal ik alvast wat uitleg geven over de structuur. Mijn recensie zal bestaan uit de volgende onderwerpen:

Website & Inschrijving
Locatie & Bereikbaarheid
Indeling van het veld & gamemodi
Organisatie
Conclusie

Website & Inschrijving - Beoordeling: 5/5 sterren
De eerste indruk die Paintball World op wekt, is dat ze een organisatie zijn die zich met name concentreert op Paintball. Gelukkig voor ons doen ze veel meer waaronder het organiseren van Airsoft skirms. Ze maken onderscheid in airsoft arrangementen en de airsoft weekend skirms, wij zijn voornamelijk geinteresseerd in de weekend skirms. Daarvoor is het nodig om je in te schrijven via http://www.airsoftadventures.nl. Gelukkig is de betreffende website makkelijk in gebruik en verloopt het registratieproces soepeltjes.

Locatie & Bereikbaarheid - Beoordeling: 4/5
PBW zit aan de Meijnerswijk 13-A te Arnhem. Het lijkt op een voormalig fabriekshal met veel plek voor verschillende activiteiten die ook nog eens op een goeie afstand verwijderd is van het dagelijks leven (lees bewoonde wereld).

Gelukkig is de locatie prima te bereiken met de auto echter kan ik geen oordeel vellen over de bereikbaarheid met het OV. Volgens hun website is de locatie goed te belopen vanaf het Arnhemse centrum, voor nu doe ik maar alsof dat het geval is..

Vanaf de parkeerplekken loop je binnen 3 minuten door naar het gebouw maar als je er voor het eerst bent dan zal je hoogstwaarschijnlijk even stil staan om de paintballvelden te bewonderen. Er zijn aardig wat momenten in het jaar dat er (semi) professionele paintball teams de velden in Arnhem betreden om te trainen, altijd leuk om te zien.

Zodra je het gebouw binnen stapt wordt je verwelkomt door een ruime lounge die voorzien is van uitstekend interieur. Grote lounge banken, voldoende tafels en een bar zijn aanwezig. Bij de laatstgenoemde mag je jezelf aanmelden en vervolgens betalen. Hier heb ik een punt van kritiek gevonden waar ik onder het kopje ‘Organisatie’ op terug kom..

De ready room is lekker ruim en je hebt voldoende plek om je gear uit te stallen en je voor te bereiden op de skirm.

Er is ook een grote uitrusting winkel beschikbaar, ware het dat deze alleen echt interessant is voor Paintballers. De airsofters onder ons hoeven niet te verwachten dat ze veel airsoft spul in huis hebben want dat is er, afgezien van een paar brillen en flessen bb’s, nagenoeg helemaal niet.

Tijdens de lunchpauze kan je lekker op de banken zitten om je lunch te nuttigen of je loopt even naar de bar om een vette hap te bestellen voor een redelijke prijs.

Na afloop van elke skirm kan je gebruik maken van de kleedkamers en de doucheruimte, ze hebben kluisjes ter beschikking gesteld om waardevolle spullen op te bergen en uiteraard WC’s om je afvalstoffen te dumpen. De WC’s zijn aan het einde van de dag wel super ranzig, dus als je iets moet dumpen doe het dan vooral aan het begin van de dag.

Indeling van het veld & gamemodi - Beoordeling: 4/5
Het veld is 3000 m² groot en bestaat uit één ruim opgezette hal. Op een drukke dag hebben ze plaats voor ongeveer 40 a 45 mensen. Nu kan ik uit ervaring vertellen dat je op zo’n volle dag veel vast kan zitten en is het leuk als je met een goed team uit de voeten kan. Je hebt verschillende huisjes met veel open ramen, een benzine pomp station, gevangenis en kerk die beide een extra verdieping hebben, twee spawn points die diagonaal tegenover elkaar staan in elke hoek van het veld en tot slot een toren voor de marshalls in het midden. Omdat er veel open ramen zijn is het altijd uit kijken omdat je van verschillende hoeken geraakt kan worden. Daardoor dwing je jezelf wel om veel meer te bewegen om zo je tegenstanders te kunnen verrassen. In mijn optiek een pluspunt.

Balans op een airsoft veld is belangrijk, het creëeren van de juiste balans kan je doen door de spawn punten of belangrijke objectives goed te positioneren zodat beide teams evenveel kans maken om de winst te behalen. Er zijn hier en daar een aantal opmerkingen die ik kan plaatsen omtrent de positionering en looplijnen maar daar wil ik niet al te veel over uitwijken echter stoor ik me wel aan het feit dat er weinig actie plaatsvind in het midden van het veld en de nutteloze glasvezel hek aan de kant van de kerk.

Gebruik van smokes is toegestaan mits je deze aanschaft bij PBW zelf, voor €7,50 vind ik dat niet de moeite waard. Ze verkopen de kleine Enola Gay smokes die je bij B&A voor €5,- kunt aanschaffen, het zou PBW sieren om spelers gewoon eigen smokes mee te laten nemen of om de prijs aanzienlijk te verlagen zodat het prijstechnisch aantrekkelijker is.

Op een gemiddelde skirm bij PBW speel je team deathmatch, capture the (center) flag, extract the vip, prison break en soms infected mode. Menig gaming en airsoft fanaten onder ons weten wel hoe deze gamemodi werken.

Niet alle gamemodi zijn altijd goed uitgewerkt met als gevolg dat er nog wel eens onduidelijkheid kan ontstaan onder airsofters, maar onduidelijkheid en niet snappen hoe het spel verloopt is inherent aan het stereotype airsofter ;).

Overigens heb ik wel het idee dat de marshalls goed luisteren naar de spelers en op de dag zelf passen ze een aantal regels aan om het leuker te maken. Wellicht is het een idee om van tijd tot tijd eens met de fanatieke airsofters te praten en feedback te vergaren over het veld om zo de ervaring te verbeteren.

Organisatie - Beoordeling: 2/5
Het personeel is altijd vriendelijk en de marshalls zijn op het veld altijd relaxt. Humor wordt op de juiste momenten toegepast, spelverloop is (bijna) altijd goed en behouden ze een goede sfeer over de gehele dag.. Helaas heb ik wel een structureel probleem gevonden bij de organisatie.

Inmiddels ben ik al ongeveer 6 keer wezen skirmen in Arnhem en altijd staat er een lange rij bij de bar om je aan te melden en te betalen. Normaal gesproken heb ik hier geen probleem mee, maar als dit een factor is waardoor de skirm constant te laat begint dan is het een ander verhaal.

De pauzes tussen games duren altijd te lang waardoor je vaak de marshalls hierop moet aanspreken, ze mogen het echt wel strakker aansturen.

De laatste tweemaal dat ik bij Arnhem ben geweest hadden de spelers (waaronder ikzelf) na ruim een uur pauze zelf het initiatief genomen en zijn we maar een deathmatch game gestart zonder toezicht van de marshalls.

Ik heb inmiddels verschillende gezichten gezien bij Arnhem die als marshalls fungeren en er zijn maar een handjevol marshalls die de groep en de gehele dag goed onder controle hebben. Als je marshalls inzet, zorg er dan voor dat je jongens/meisjes/heren/vrouwen inzet die de boel kunnen aansturen, want uitloop en verkorte speeltijd leid bij o.a. mij tot irritaties.

Conclusie - Beoordeling 15/20
Van de maximaal 20 te behalen punten scoort Paintballworld 15 punten. Mijn ervaring(en) bij PBW zijn altijd plezierig te noemen en ik kom altijd met een voldaan gevoel thuis. De spelmodi en faciliteiten zijn aan te prijzen echter vind ik wel dat ze moeten letten op de planning van de dag. Zeker voor de herfst en winterperiode is PBW een onwijs vette locatie om eens een zondag op door te brengen.

Dat was het, ik hoop dat mijn recensie mensen aanspoort om een keertje de locatie te bezoeken. Feedback of of andere opmerkingen zijn welkom en tot de volgende keer!

JayJayPe.

jayjaype 2662 9 dinsdag 13 september 20:08:51 Bekijk reacties & geef een reactie

Review: G&P M3 Tactical Light (Xenon)

Dit is een blog artikel. Om het volledige artikel te lezen, klik hier

Review: G&P M3 Tactical Light (Xenon)

Afbeelding

Mijzelf, als niet standaard Glock of Sig gebruiker (no pun intended!) was zoekende naar een tactische lamp voor mijn HK USP 45. Mijn keus is uiteindelijk gevallen op een xenon lamp. Zelf heb ik vrijwel alleen LED lampen en ik moet zeggen dat ik positief verrast ben.

Gebruik

De lamp past precies in de slede van mijn USP en sluit perfect aan met de trekkergroep. Hij is met de duim van mijn linkerhand goed te bedienen. De lichtopbrengst, ook overdag is uitmuntend. Je zal in urban games merken dat slechte, niet of half verlichte ruimtes geen probleem meer zijn. Ik heb hem ook getest op de RIS van mijn 416 en zit daar ook prima. De lamp is eventueel uit te breiden met een druk gevoelige knop (pressure switch) waarna je hem ook goed op een normale AEG/GBB goed kan gebruiken.

Kwaliteit

De functie van deze lamp is licht opbrengen en dat doet deze uitstekend. Ik kan hier niets negatiefs over opmerken. Hij sluit goed aan op elke RAIL waar ik hem op monteer. Wat mij wel wat tegenvalt is de bouwkwaliteit, ik had van G&P meer verwacht. De plasticbody kan beter en de kamer waar de batterijen ingaan had wel wat meer liefde kunnen gebruiken bij het maken van de lamp.

[gallery ids="428,427,421,422,425,424,423,420,426"]

Conclusie

Goede prijs / kwaliteit verhouding, zeker als starterslamp. Xenon genereert mooi helder blauw licht. Eigenlijk mag zo'n lamp niet ontbreken in de collectie van iedere airsofter. Tip: gebruik lithium batterijen! Hieronder vind je een link naar waar je hem kan vinden.

+ Past op de meeste picatilly rails
+ Lichtopbrengt is geweldig (Xenon)
+ Relatief goedkoop, zeker voor Xenon
+ Uitbreidbaar met druk gevoelige knop (klein investering)
- Plasticbody
- Afwerking batterij compartiment kan beter
- Duurdere batterijen CR123 / CR17345

Airsoftpeak

De lamp is geleverd door Airsoftpeak en was binnen 6 dagen in huis, vrij snel dus met gewone post. Dit bedrijf zal bij veel airsofters niet onbekend zijn, goede prijzen, geen verzendkosten en relatief snelle levering +/- 1 week. De link naar de lamp kan je hier vinden.

Silver 3493 1 zondag 06 april 13:56:49 Bekijk reacties & geef een reactie

LCT airsoft Aims NV met ASCU review

Dit is een blog artikel. Om het volledige artikel te lezen, klik hier

Dit is de eerste review van 2014 en mede mogelijk gemaakt door Gunfire.

Het team van Gunfire stuurde ons een airsoft apparaat en ze installeerden gelijk een ASCU zodat we ook die mee konden nemen in de review. Het apparaat komt van LCTairsoft een bedrijf  uit Taiwan dat sinds 2007 airsoft apparaten maakt. Daarvoor had men reeds dertig jaar ervaring in het fabriceren en ontwerpen van industriële gietvormen, die weer gebruikt werden voor het maken van onder andere auto onderdelen, sportartikelen en medisch gereedschap.

Afbeelding   Afbeelding

De ASCU van Airsoft Systems is een elektronische module die, wanneer je hem installeert in je Airsoft Electric Gun (AEG), de cyclus van de gearbox dramatisch verbetert. Ook heb je meer realisme door de imitatie van de functies van een echt wapen. Denk hierbij aan de vuur modus, enkelschots en burst bijvoorbeeld.

Een ASCU zorgt er voor dat je altijd een volledige cyclus doorloopt als je schiet, ongeacht hoe snel je de trekker overhaalt. De piston stopt altijd in de voorste positie. Ook is hij ontwikkeld om schade aan je LiPo batterijen te voorkomen door middel van geïntegreerde Low Drain Protection. Hij is ontworpen voor LiPo, NiMH en NiCd batterijen van 7,4 tot 12V. Voor meer informatie kun je terecht op www.airsoftsystems.com.

Afbeelding

Het apparaat zelf is een LCTairsoft, Aims NV met V3 gearbox. Hij is voorzien van een inner barrel van 435 mm en heeft een totale lengte van 910 / 705mm met uitgeklapte of ingeklapte kolf. Het is geen lichte jongen, hij weegt 3,48kg en dat heeft alles te maken met de kwaliteit van materialen. Het is een zéér solide apparaat en zelfs de stock, die er fragiel uit ziet, voelt heel stevig aan. Er is geen enkele vorm van speling te ontdekken en dit apparaat voelt dan ook werkelijk als de real deal.

Gunfire zorgde voor een FPS waarde onder de 360 vanwege de NABV richtlijnen en deed een complete check van het apparaat alvorens het te versturen. Deze service is tegen betaling voor iedere klant mogelijk en kost ongeveer twintig euro, exclusief de benodigde veer als de FPS aangepast moet worden. Je ontvang een certificaat bij je apparaat en daarmee de zekerheid dat men het apparaat nagekeken heeft.

Metusz was zo vriendelijk zijn eigen apparaat in de kast te laten staan en de Aims NV mee te nemen naar een skirm. Hierbij presteerde het apparaat bijzonder goed. Hij schoot zuiver en over lange afstanden ook trefzeker. 40 meter is absoluut haalbaar. Het bijgeleverde 500 rd. highcap magazijn is van gestampt staal, voelt solide aan en voedt uitstekend. Het opdraaien van het magazijn hoeft niet zo vaak als we gewend waren.

Ondanks zijn gewicht, is het een pracht apparaat om mee te spelen. Het enige punt waar we over twijfelden was de rear sling mount. Deze is wat dun maar leverde vooralsnog geen problemen op. We weten dat bij de Cyma deze nog wel eens af brak.

Nadat we contact op namen met onze vrienden van “the Bulletfactory” in Oudwoude, konden we daar terecht om het apparaat op hun indoor baan te testen op trefzekerheid en de verschillende menu’s van de ASCU. Wij waren zeer onder de indruk van de zuiverheid van dit apparaat. Metusz wist al dat hij tijdens een skirm in woodland omgeving erg trefzeker aan voelde. Echter op de baan van tien meter schoot drPepper staand vrije hand een groepje van 3 cm in diameter. Natuurlijk zonder recoil van een echt wapen maar dan nog valt dit niet tegen.

De verschillende menu’s van de ASCU geven een extra dimensie aan het gebruik en wij vonden het een leuke aanvulling, naast de technische verbetering. Natuurlijk zijn er mosfets in omloop die wat minder kosten, echter de ASCU van airsoft systems is een hoogwaardig en compleet systeem die wij zeker kunnen aanbevelen.

Onze conclusie? LCT airsoft was bij ons niet bekend. Na de nodige research blijkt het een bedrijf met de nodige kennis en ervaring. Ze kiezen er voor om producten op de markt te brengen van een hoge kwaliteit, zonder opsmuk. Wil je spelen met zeer degelijk materiaal en vind je de merken en opdrukken minder van belang? Dan kunnen we de apparaten van LCT airsoft zeker aanbevelen!

En voor wat betreft de ASCU van airsoft systems kunnen we kort zijn. Het is simpelweg een goede investering voor de levensduur van je AEG, daarnaast kun je kiezen uit vier menu’s die de spelervaring verbeteren. Het is dus nooit een slechte keus om deze module aan te schaffen!

Afbeelding   Afbeelding

Bronnen: www.airsoftsystems.com en www.lctairsoft.com

Wesleysld 5865 9 maandag 10 februari 09:15:39 Bekijk reacties & geef een reactie

GFC Tactical HDR Gloves

Dit is een blog artikel. Om het volledige artikel te lezen, klik hier

Inleiding

Veel airsofters gaven een reactie op de review van de MechanixWear handschoenen. Waarom handschoenen “een must voor airsofters” zijn, bijvoorbeeld. Toch nu weer een review van een paar handschoenen. Dit keer de HDR smart TAC van GFC Tactical, de GunFire Gear lijn.

Aanschaf

De handschoenen zijn ons ter beschikking gesteld door GunFire. Een groeiend bedrijf die zich ook graag willen bewijzen binnen de Nederlandse airsoft wereld. GunFire heeft een uitgebreide website en leveren snel en probleemloos vanuit Polen.

Voor diegene die ze wil bestellen, de product code is HDR-SMR-OD voor de uitvoering die Airsoft.nl heeft getest.

Afbeelding

Kwaliteit

Voor velen is de aanschaf van alle materiaal, om een volledige uitrusting bij elkaar te krijgen, een hele kluif. Het kost je vaak heel veel geld. GFG bied airsofters een goedkopere manier om hun gear aan te vullen. Vaak ook van verbluffend goede kwaliteit, gezien de lage prijzen. Zo heb je de mogelijkheid om een fantastische load out samen te stellen, ook met een kleiner budget.

De handschoenen worden geleverd in een degelijke verpakking. Het ziet er zeker niet goedkoop uit en dat is dan ook weer mooi meegenomen.

Het eerste dat ons op valt is ook gelijk het enige grote minpunt wat wij konden ontdekken, er hangt een vrij penetrante olie achtige lucht  om de handschoenen… Zo erg dat we een sopje hebben gemaakt en de handschoenen er in hebben laten weken. Moet gezegd dat de lucht daarna weg was en niet terug is gekomen.

Pasvorm en gebruik

Wanneer je als airsofter handschoenen besluit te dragen is het, net als in real life, handig om handschoenen te dragen die de uitvoering van je “missie” niet belemmeren. De HDR smart TAC handschoenen van GunFire zien er stoer uit. Leren versteviging op de buitenzijde van de vingers. Een harde schaal ter bescherming van je knokkels, kortom een look die velen zal aanspreken! De Airsoft.nl testpersoon heeft handschoen maat 10 en daarbij lange vingers. Vaak blijken de vingers van handschoenen te kort waardoor je beperkt wordt in je vrijheid. Al gauw zal je dan in het veld met vrij grote regelmaat je handschoenen uit gaan trekken. Deze handschoenen hebben dat probleem niet. Ze zijn ruim en tijdens de test bleek de handschoen geen enkele belemmering op te leveren. Het materiaal is stevig, leer in de palm en de rug is van een elastisch materiaal. De stiksels zijn recht en zien er daardoor duurzaam uit.

De handschoenen kunnen na gebruik uitgewassen worden. Airsoft.nl raad aan dit gewoon met de hand te doen. Er zit geen was instructie bij de handschoenen maar het bleek geen problemen op te leveren.

AfbeeldingAfbeelding

Conclusie

Deze handschoenen zijn zeer geschikt voor de airsofter met een kleine beurs.

+ Voor een kleine beurs.

+ Voelen degelijk aan.

+ Prima voor gebruik tijdens skirms!

+ Te koop bij een betrouwbare webwinkel

- Chemische lucht wanneer ze nieuw zijn

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

DrPepper 1463 0 dinsdag 15 oktober 20:32:52 Bekijk reacties & geef een reactie

Review: Night Evolution M952V “Tactical Rifle WeaponLight”

Goeie review. Veel te duur voor een zaklamp imho.

TCDD 3151 4 dinsdag 23 juli 13:40:59 Bekijk reacties & geef een reactie

Review: Blackhawk HOT OPS Ventilated Hot Weather Gloves

Dit is een blog artikel. Om het volledige artikel te lezen, klik hier

REVIEW: Blackhawk HOT OPS Ventilated Hot Weather Gloves

Afbeelding   Afbeelding

Inleiding

Jaren heb ik Nomex gloves gedragen en deze bevallen me nog steeds prima, toch wilde ik is wat anders proberen. Ik ging op zoek naar een lichte handschoen, transpireren doe je in handschoenen en daarom vind ik de ventilatie belangrijk. Daarnaast wilde ik ze het liefst in Olive Drab (OD) en met veel grip. Na wat zoeken viel voor mij snel de keus op deze Blackhawk gloves.

Afbeelding   Afbeelding

Aanschaf
Blackhawk is een Amerikaans merk en bestellen uit de US is vaak duurder dan het product zelf deze dagen, op eBay heb ik een goede deal kunnen vinden, helaas wel langere levertijden, maar dat is geen issue, ik heb genoeg alternatieven.

Kwaliteit

De handschoenen voelen stevig en stug aan. Ze zijn deels gemaakt van neopreen met een geperforeerde extra laag, zo zijn ze stevig en toch geventileerd. Het palm gedeelte tot aan de vingertoppen is van een synthetisch leer wat zeer goede grip geeft. Rondom de duim zit extra versteviging omdat dit veel contact maakt met je replica en de levensduur van je handschoenen zal verlengen. Daarnaast zijn de vingertoppen afgewerkt met een coating en de bovenkant van de wijs- en middelvinger. De handschoenen hebben bij de pols klittenband en zouden dus bij iedereen moeten passen.

AfbeeldingPasvorm en gebruik

Blackhawk zegt dat deze handschoenen ontwikkeld zijn om je handen te beschermen waarbij een ergonomische vormgeving en maximale handbehendigheid voorop staan. Elke hand is natuurlijk anders, maar ze zitten prima. De klittenband sluiting is prima. De stiksels zijn over het algemeen van goede kwaliteit.

Afbeelding   Afbeelding
Conclusie

Een goede combinatie van eigenschappen die je bescherming geeft onder warmere omstandigheden, waarbij je toch een beschermende laag hebt tegen diverse verwondingen én een goede grip hebt op je replica en je omgeving. Ik zou deze gloves dan ook iedereen aanraden. Ik had een maatje L besteld, helaas te voor mij net iets te klein, ik heb zelf nog een XL paar besteld en deze zitten als gegoten. Mocht je interesse hebben in een maatje L, kijk dan in de marketplace.

Silver 1667 0 woensdag 10 juli 21:36:27 Bekijk reacties & geef een reactie

Review: MECHANIX WEAR original military “Covert”

Inleiding

Als airsofter die tactisch gaat optreden is een paar handschoenen een must. Persoonlijk gebruik ik ook handschoenen voor mijn werk en heb ik zodoende al flink wat verschillende soorten handschoenen geprobeerd. Ik wilde al heel lang een paar Mechanix Wear handschoenen proberen, met de aanschaf van een paar Mechanix Wear - Original Military in  “covert” uitvoering werd dit een feit!

Afbeelding

Aanschaf

Allereerst de webwinkel van Mechanix Nederland… Na mijn bestelling en bevestigingsmail hoorde ik niets meer. Ook op herhaalde verzoeken naar de status van mijn bestelling kreeg ik geen antwoord. Pas toen ik liet weten mijn geld terug te willen en een negatieve review te zullen plaatsen op verschillende websites kreeg ik een mail dat de versie die ik wilde, “coyote”, niet leverbaar was en of ik de covert dan wilde. Na mijn bevestigende antwoord kreeg ik deze binnen een paar dagen thuisgestuurd.

Kwaliteit

De Mechanix Wear Original is een kwalitatief goede handschoen voor gebruik in de airsoft sport.

Het materiaal op de rug van de handschoen is stevig en elastisch en in de palm is het materiaal dun genoeg om goed te voelen wat je doet. Het materiaal is overigens wel zo stevig dat je ook een gevoel van bescherming hebt, het lijkt een dun soort suède te zijn. De manchet sluiting is van rubber en zeer degelijk, net als alle stiksels die er strak uit zien en zeer stevig aanvoelen.

Pasvorm en gebruik

De handschoenen zitten bij mij erg goed. Ik heb handschoen maat 10 en vrij lange vingers waarmee ik altijd problemen heb met de pasvorm. Bij de “Mechanix Wear - Original Military” heb ik die problemen niet. De handschoenen hebben voor mij een uitstekende pasvorm!

De handschoenen zijn niet gemaakt voor koud weer, ze zijn dun en in de zomer uitermate geschikt om mee te werken zonder zweterige handen te krijgen. De handschoenen zijn kort en wanneer je een horloge draagt zit deze vlak achter de manchet, dit kan voor sommige mensen wat onprettig zitten.  De klittenbandsluiting is stevig en zal niet zo makkelijk los gaan tijdens gebruik.

De handschoen is verkrijgbaar in zwart, coyote en woodland camo. Allen zijn ze voorzien van een merknaam  print op de rug.

Afbeelding

Conclusie

Deze handschoenen hebben wat mij betreft een ideale combinatie van kwaliteiten. Ik ben zo enthousiast dat ik een extra paar ga bestellen om tijdens mijn werk te gebruiken. Overigens ga ik daarvoor op zoek naar een andere webwinkel…

+ Relatief goedkope handschoen zo rond de €25,-

+ Voelt zeer degelijk aan.

+ Te koop bij zeer veel webshops- Horloge zit vlak achter het manchet

Afbeelding

Afbeelding

DrPepper 10297 8 maandag 01 juli 22:19:16 Bekijk reacties & geef een reactie

Review: Optimal Performance System (OPS) Padded MOLLE Belt

Dit is een blog artikel. Om het volledige artikel te lezen, klik hier


Optimal Performance System (OPS) Padded MOLLE Belt in A-TACS FG

InleidingMet spelen in warmer weer ben ik voor de verandering van een volledige vest aan het kijken naar hoe een “Battle Belt” voldoet in het veld. Mijn huidige keus qua camo patroon is A-TACS FG, wellicht mede omdat hier nog relatief weinig in te verkrijgen is, trekt dit me nog meer aan. Er zijn een aantal merken die dit soort riemen maken in A-TACS, echter heb je te maken met lange levertijden, als ze überhaupt willen leveren.

Afbeelding   Afbeelding


Aanschaf


Wat me opviel bij verdieping in het merk OPS is dat de bouwkwaliteit prima is en de prijzen toch van redelijk niveau zijn. Deze belt is rechtstreeks de eigen webshop van OPS besteld.  De belt had een levertijd van 10 werkdagen.

Afbeelding   Afbeelding


Kwaliteit

De belt is gemaakt van origineel A-TACS FG materiaal, 500D Cordura en dat is prima. Stevig, flexibel, maar toch licht van gewicht. Verder word de belt als een MILSPEC item verkocht en voelt erg degelijk aan en de stiksels zijn netjes afgewerkt, de gesp voelt redelijk stevig aan. Het enige negatieve wat ik kan aanmerken is dat de riem die door de belt loopt erg dun is, mocht hier een scheurtje inkomen is deze snel aan vervanging toe.  Hierbij valt wel te zeggen dat andere merken vaak een belt leveren zonder riem, die moet je er zelf nog extra bij kopen. Volgens de fabrikant kan je deze riem dragen van 30” tot 50” inch taille en ik denk ook dat dit aardig klopt. Hou wel rekening dat de riem over je kleding draagt en dat je de riem 1 a 2 maten groter draagt.

Afbeelding
Pasvorm en gebruik

De riem zit comfortabel en blijft goed zitten. De riem heeft niet compleet rondom MOLLE, maar er is genoeg plaats om veel aan te hangen. Sommige belts hebben extra lussen om de belt te verbinden aan een eventueel vest of carrier, deze belt heeft dit niet.

Conclusie

Als je vooral met warmer weer of een lichtere outfit wilt dragen is een battle belt een goed systeem. Geen warme plates en veel bewegingsvrijheid.  OPS maakt met deze belt een goed product voor een scherpe prijs.

+ Uitstekende bouwkwaliteit (Cordura 500D).
+ Origineel A-TACS FG, dus geen replica.
+ Scherpe prijs én te leveren

- Riem die door de belt loopt zou wel van iets dikkere / stevigere kwaliteit mogen zijn.

Silver 3497 7 maandag 01 juli 22:09:38 Bekijk reacties & geef een reactie

Review Topcom Twintalker 9500 Airsoft Editie

Dit is een blog artikel. Om het volledige artikel te lezen, klik hier

Review Topcom Twintalker 9500 Airsoft Editie

De Walkietalkie store heeft ons deze set opgestuurd om te testen voor Airsoft gebruik. Hieronder tref je onze bevindingen aan.

Inhoud van het pakket

Afbeelding

In de doos vind u de handsets die beidde zijn verpakt in 2 aparte dozen.  De kleinere dozen bevatten onder anderen ook de 4 oplaadbare AAA batterijen, batterij oplader, headset met PTT functie en als laatste een handleiding.

Bouwkwaliteit

Afbeelding

De kleur van de porto is groen en de knoppen zijn zwart. De Topcom 9500 ligt heel comfortabel in je hand door zijn rubberachtige coating. De antenne is klein zit niet in de weg. De volume en de power knop zit naast de antenne, deze heeft volgens ons de zelfde coating als de porto zelf maar dan in het zwart. Er valt niets aan te merken van het gebruik van dit rubber of afwerking, het voelt allemaal zeer degelijk aan en ziet er goed afgewerkt uit. Aan de zijkant bevind zich de PTT knop  deze voelt wederom aan als rubber, maar is erg makkelijk te vinden. De knoppen in het midden van de porto zijn de van plastic en een wit icoontje geeft aan waar ze voor dienen. Tevens kan het display licht geven wat handig is in donkere situaties.

De fabrikant geeft aan dat de Topcom 9500 IPX2 gecertificeerd is. Dit betekend dat ze tegen spat water kunnen dus ze moeten een regenbui  kunnen weerstaan als je hem ook redelijk opbergt.

Over IPX kan je hier in het Nederlands en hier in het Engels meer vinden.

Aansluitingen

Afbeelding

Aan de rechterkant bevind zich een rubberen klepje, als je deze verwijderd bevinden daar 2 aansluitingen. De aansluiting aan de linkerkant is die voor de oplader. De rechter aansluiting is voor headset (1 pin 2.5mm)

Aan de onderkant bevinden zich 2 metalen klipjes, deze zijn bedoeld voor een tafellader. Helaas zit bij de Airsoft Editie deze lader er niet bij. Bij de gewone Topcom 9500 zitten deze er wel bij.

Gebruik in het veld

Om de Twintalkers goed te kunnen testen zijn ze een paar keer gebruikt op een skirmish. De fabrikant geeft aan dat het bereik 10KM is. Dit geld echter wel onder de ideale omstandigheden die in de realiteit verre van haalbaar zijn. In stedelijk gebied zal dit rond de 1,5 KM liggen en in bosgebied rond de 3 KM. Wil je meer bereik? Dan moet je op zoek naar een nieuwe hobby, zendamateur, daarvoor heb je namelijk een vergunning nodig.

Bij Balls and Arrows en North Dutch Tactical Airsoft, hadden we 100% bereik en was het geluid zeer helder. Als je de Twintalker wilt gebruiken adviseren wij hem goed vast te zetten of in een geschikte pouch te plaatsen, tijden het testen zijn wij er bijna één kwijt geraakt omdat de klip op de achter kant niet super stevig is.

Afbeelding Afbeelding

Pluspunten

+ Degelijke bouw, voelt robuust aan en goede neutrale kleur (geen oranje body met gele knoppe).
+ Helder geluid (verzenden en ontvangen), mede door uitstekende ruisonderdrukking.
+ IPX2! (wel wat aan de magere kant, dek hem wel af als het regent!).
+ Vergunningsvrij.

Minputen

- Menu's soms wat omslachtig in gebruik (dit is met alle porto's zo).
- Klepje schiet snel los aan de achterkant van de handset, zorg voor een goede pouche.

Conclusie


Als (beginnend) Airsofter is dit een uitermate geschikte porto. Hij doet wat hij moet doen en is daarbij spatwaterdicht. De kanalen die wij zonder vergunning mogen gebruiken werken vrijwel op alle portofoons, ongeacht welk merk. Speel je met een pick-up team? Geen probleem, kanalen instellen en je bent operationeel.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door de Walkietalkiestore, klik hier om de Twintalker 9500 Airsoft te bestellen.

Silver 4083 6 zaterdag 01 juni 12:36:54 Bekijk reacties & geef een reactie
Zoeken

Laatste reacties
Social media